Борисов: Беронов се превръща в марионетка на Костов
Борисов: Беронов се превръща в марионетка на Костов / netinfo

Бойко Борисов в интервю за "Дарик"

Получихте ли становище и позиция от страна на Неделчо Беронов за онова, което сутринта му предоставихте на вашата среща като данни и произнесе ли се той с мнение по въпроса за жалбата, която беше внесена от ДСБ?

За мое съжаление сценарият, който г-н Костов начерта да разбива до край дясното пространство е факт. Съжалявам, тъй като личните ми впечатления от г-н Беронов бяха добри, че един такъв човек с подобни достойнства се превръща в марионетка на Иван Костов и в единствен негов кандидат. Така че му пожелах, именно заради личното впечатление, което ми е оставил, приятна игра и успех. Съжалявам, че той не пожела да заеме политическа позиция, не само като съдия, а върху желанието на г-н Костов да няма единна кандидатура.

Да разбираме ли, че нежеланието на г-н Беронов да се намеси с активна и ясна позиция по темата, основателна ли е тази жалба срещу Вас, е основание ГЕРБ да не даде подкрепата си?

Той сподели с мен, че нямам абсолютно никаква вина и всичко, което по закон е трябвало да направя е било направено. Съжалявам, че Иван Костов не му позволява, въпреки че той не иска да си го признае ясно. След като Костов и Атанасов са хората, които до такава степен да влияят на този човек, ако той стане президент това автоматически означава, че Костов става. Съжалявам, че е така, съжалявам за десните избиратели, за центристите, които са искали някаква промяна в държавата.

Все пак тази част от избирателите има очаквания към ГЕРБ, което отваря въпроса за Вашите стъпки оттук нататък…

За това именно се и унижих, ако щете, и отидох в дома му на крака, защото моята ясна стратегическа цел е единен демократичен блок, който да работи в тази посока. За съжаление г-н Костов дори няма доблест да издигне г-н Беронов като свой кандидат, а се опитва да излъже избирателите за някакъв Инициативен комитет. Очаквам хората в ДСБ, в СДС, в Демократическата партия да изкажат своето становище в идващите дни.