Николай Цонев: Трябва да има персонална отговорност в политиката
Николай Цонев: Трябва да има персонална отговорност в политиката / netinfo

В първия ден от страстната седмица Николай Цонев, председател на "Нова алтернатива", се срещна с хората от Велико Търново и региона. Така партията с номер 1 в бюлетината продължава кампанията си, насочена към гражданите и регионите.

В Търново Цонев представи листата на „Нова алтернатива". Старопрестолният град има осем мандата. Кандидатите за народни представители на Нова алтернатива са местни хора с добра професионална и личностна реализация. Водач там е юристът Людмил Атев. Той е популярен като юристът, подготвил и спечелил финансиране на първите частни проекти по енергийна ефективност.

Стефан Панайотов е вторият в листата, бивш офицер от Българската армия, командир на полк в Горна Оряховица. Той е възпитаник на Висшето военно училище в Шумен и Военната академия „Фрунзе", Москва.

На срещите с избиратели в Свищов, Горна Оряховица и Велико Търново, председателят на Нова алтернатива Николай Цонев представи основните принципи за управлението на България, заложени в предизборната програма на партията с №1.

"Всеки един от нас в Нова алтернатива е готов да носи персонална отговорност в управлението. Такава трябва да очакваме и да изискваме от всички участници в политическия живот у нас. Време е българите да видят патриотизъм в делата, а не само в думите", призова Цонев.

Силна, а не силова държава и политика „отдолу-нагоре". Това са част от принципите, които Нова алтернатива изповядва. Държавата трябва да гарантира и да създава у гражданите чувството за сигурност. Да ги прави съпричастни на управлението. Силната държава трябва да създаде работеща законова и морална рамка, в която гражданите и бизнесът да създават благосъстояние и да го инвестират в бъдещо развитие и растеж.

"Икономика на високите очаквания и реиндустриализация на страната с външни и собствени капитали, съчетана с умерена държавна подкрепа като гаранция за успешно развитие", посочи председателят на Нова алтернатива Николай Цонев като изход от тежкото икономическо положение у нас.

Лице в лице с избирателите, представителите на Нова алтернатива чуха проблемите на хората и представиха конкретни решения. Бившият военен министър заяви открито, че разчита на подкрепата на патриотите и родолюбивите българи, хората на честта, изповядващи демократичните ценности в управлението.

Представителите на Нова алтернатива положиха цветя на паметника на Алеко Константинов в Свищов, на паметника на Георги Измирлиев в Горна Оряховица и на този на Стефан Стамболов във Велико Търново.

"Тези велики личности са символи на държавността в България. Трябва да се стремим да достигнем техните идеали в политиката", завърши Цонев.