Николай Цонев: Националната и личната сигурност трябва да бъдат гарантирани от една система
Николай Цонев: Националната и личната сигурност трябва да бъдат гарантирани от една система / netinfo

Николай Цонев, председател на „Нова алтернатива" представи вчера в Ямбол водачите на листата в града. Весела Караманова оглавява листата на „Нова алтернатива". Тя и третият в листата - Стоянов, са познати на Ямбол като хората, спечелили първото дело срещу община в България.

Екипът Караманова-Стоянов са преборили в съда редица несправедливости в региона като делото за незаконна такса смет, замърсяването на водите и природата от големи корпорации и др. Вторият в листата е Иван Милов, председател нa офицерска легия „Раковски".

„Гордеем се с хората в листата на „Нова алтернатива" в Ямбол. Караманова и Стоянов бяха наградени от Националното сдружение на общините за техния проект за изграждане на занаятчийска зона Ямбол.

„Нова алтернатива" с удоволствие включи в програмата си две изключително важни искания, отправени от местния екип. Става дума за приемане на закон за малкия бизнес с облекчена регистрация и такси. Това ще помогне на хората да стартират бизнес и достойно да изкарват прехраната си. Втората идея, която приехме, е за политическо представителство на граждански сдружения", коментира Николай Цонев.

„Нова алтернатива" е партията, която прие нас като граждани, без да иска задължително партийно членство, пари или услуги за това. Прие безусловно и две прости неща, предложени от българските занаятчии, които са нашият отдавнашен малък план за голяма промяна", заяви водачът на листата в 31 избирателен район Весела Караманова.

Акцент в изказването на председателят на „Нова алтернатива" в Ямбол беше и патриотизмът и националната сигурност. Цонев призова за устойчива перспектива за сектор "Сигурност и отбрана" чрез възстановяване на социалната политика в Министерство на отбраната и незабавна отмна на всички промени в кодекса за социално осигуряване, които ощетяват военнослужещи.

„Националната и лична сигурност трябва да бъдат в една система, която да координира и поощрява взаимодействието между армия, полиция, жандармерия, разузнаване, контраразузнаване и др. Противопоставянето между тях или делегирането на твърде много правомощия на някоя от тези институции, създава дисбаланс и на практика намамлява сигурността. Ние знаем как да организираме работата в тази система, така че тя да не бъде използвана за водене на полически и лични битки, а да работи за гарантиране сигурността на българите", завърши Цонев.