Цонев: Волята на ГЕРБ стига дотам – да вършат беззакония и да се опитват да ги прикриват
Цонев: Волята на ГЕРБ стига дотам – да вършат беззакония и да се опитват да ги прикриват / netinfo

Бившите управляващи не само са вършили незаконни неща, но и продължават да имат наглостта да искат да ги вършат. Така започна изказването си председателят на „Нова алтернатива" Николай Цонев на среща с жителите на Хасково днес.

Там той заяви пред журналисти, че предизборната кампания протича под знакови събития за страната ни, а предизборният слоган на ГЕРБ „Имаме Воля" звучи все по-нелепо. В контекста на последните събития може да се прочете единствено като воля да се вършат беззакония и да се обрича България на бедност и нищета.

Прокуратурата недвусмислено обяви, че Цветан Цветанов като вътрешен министър е извършил престъпление и ще бъде поискан имунитетът му. В този случай става ясно, че Цветанов е нареждал да бъдат подслушвани и следени хора незаконно. Парите, които се изляха в МВР под предлог, че се бори корупцията и организираната престъпност, явно са употребявани за лични цели на вътрешния министър. Това беше видно от фактите, че само 3% от СРС-та влизат в реална употреба за целите на правосъдието.

Цветанов се закле, че не е нарушавал закона. Едва ли хората, които го познават, са му повярвали - с клетви в здравето и живота на децата не се прикриват престъпления. Големият въпрос, който днес трябва да си зададем, е знаел ли е Борисов, че неговият подчинен Цветанов е вършил престъпления? Нищо в тази държава не става без знанието и личното одобрение на Бойко Борисов. Така твърди и Цветанов - не е вършил нищо без знанието на Борисов. Това се доказва от фактa, че ексградският прокурор Кокинов докладва първо на Борисов резултатите от проверките на прокуратурата. Развръзката предстои - ще натопи ли бившият вътрешен министър своя началник Борисов. Със същия маниер, с който натопи тъщата си, служебният вътрешен министър и като капак на всичко се опита да си „измие" ръцете с децата си, като се закле в тях.

Вчерашната съвместна пресконференция на главния прокурор Цацаров и служебния премиер Райков, която уж трябваше да е знак за единство, само още повече обърка българите. Според главния прокурор в МВР не е имало писмени процедури за работа със СРС-та и те едва сега се създават от служебния министър на вътрешните работи.

Служебният премиер пък заяви, че е имало правила, но те сега се усъвършенствали. Най-страшното е, че българските граждани отново ще са зависими от морала на поредния вътрешен министър, тъй като правилата отново не са регламентирани със закон.

Като естествен завършек на цялата картина се явява Роман Василев - един компрометиран прокурор като Кокинов определи за свой заместник, който е нарушил правилата, замени друг прокурор, който е „подвел" съдия и също нарушава правилата. Черешката на тортата в екипа на Борисов е Вальо Танов, който създаде хаос във вътрешните акцизни складове. Втори ден информационната система на Агенция „Митници" не работи и не може да се източи и един литър гориво от вътрешните складове за горива. Вече се усеща криза при зареждането с горива, а по празниците не е изключено да има липса и да се създаде сериозен проблем за бизнеса и хората.