РЗС: МВР слага цялостен контрол върху ромски махали
РЗС: МВР слага цялостен контрол върху ромски махали / Sofia Photo Agency, архив
РЗС: МВР слага цялостен контрол върху ромски махали
45854
РЗС: МВР слага цялостен контрол върху ромски махали
  • РЗС: МВР слага цялостен контрол върху ромски махали

С изпълнение на химна започна предизборната кампания на РЗС в Плевен. Пред пълната със симпатизанти зала на драматичния театър се появиха кандидатите за президент и вицепрезидент Атанас Семов и Поля Станчева. На събитието присъства и лидерът на партията Яне Янев.

Това, което се случва в страната през последните няколко дни е обезпокоително и РЗС възнамерява да предприеме конкретни действия за сезиране на европейските институции. Става дума за това, че властта, и по-конкретно МВР, слага цялостен контрол върху ромски махали и ромските тартори, беше категоричен Яне Янев. Според него полицейските патрулки са вътре в ромските квартали - от една страна вървят заплахите от друга страна са раздадени пари от ГЕРБ.

„Убеден съм, че абревиатурата ГЕРБ, седмица преди изборите, вече може да бъде разчетена по нов начин - Групировка за единение на ромските барони. Това е нещо, което виждаме, че се случва във Видин, Ямбол, Враца, Сливен, Хасково и Пловдив", каза още лидерът на РЗС.

Според кандидата за президент Атанас Семов в дните до изборите е много възможно да има нови страшни или поне странни събития. „За мен не е случаен фактът, че в един вестник беше публикувано точно сега странно интервю с гадателката на Берлускони, която беше казала, че е възможно да има ликвидирани хора преди изборите", добави Семов.

По думите му това са публикации, които очевидно подготвят терена и допълват усещането за страх у хората. Но тъкмо затова ние много категорично и на огромния протест около парламента, и на срещите в страната казваме, че нас не ни е страх, каза още кандидатът за президент от РЗС Атанас Семов.