Плевнелиев и Попова се срещат с Бузек, Мартенс и Лопез
Плевнелиев и Попова се срещат с Бузек, Мартенс и Лопез / снимка: Sofia Photo Agency, архив

По покана на българските евродепутати от Групата на ГЕРБ/ЕНП кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посетят Брюксел и Страсбург на 26 и 27 септември. Визитата е част от европейската предизборна обиколка на двамата кандидати.

Първата среща на Плевнелиев и Попова ще бъде в понеделник в Брюксел с председателя на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс. Те ще го запознаят с приоритетите в своята амбициозна програма. Лидерът на най- голямата политическа партия в Европа е добре информиран за досегашната им дейност като министри и неведнъж е изказвал своето одобрение и подкрепа.

Във вторник кандидатпрезидентската двойката ще бъде в Страсбург, където през следващата седмица ще се проведе поредната пленарна сесия на Европейския парламент. Там са предвидени редица срещи, сред които с Йежи Бузек, председател на ЕП, Жозеф Дол, председател на Групата на ЕНП в ЕП, Антонио Лопез, генерален секретар на ЕНП. Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще разговарят още с проф. Данута Хюбнер, председател на комисията по  регионално развитие в ЕП, както и с германските евродепутати от Групата на ЕНП Вернер Ланген, Маркус Фербер, Манфред Вебер и Моника Холмайер, отлични познавачи и приятели на нашата страна.