България се нуждае от ново управление, което да спре икономическата разруха, според Алексей Петров
България се нуждае от ново управление, което да спре икономическата разруха, според Алексей Петров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
България се нуждае от ново управление, което да спре икономическата разруха, според Алексей Петров
45846
България се нуждае от ново управление, което да спре икономическата разруха, според Алексей Петров
България се нуждае от ново управление, което да спре икономическата разруха, според Алексей Петров
  • България се нуждае от ново управление, което да спре икономическата разруха, според Алексей Петров
  • България се нуждае от ново управление, което да спре икономическата разруха, според Алексей Петров

„Това, което се случва в България, да се постига единомислие чрез насилие, е дефиниция на терор. Терорът в България се вдъхновява лично от премиера Бойко Борисов", заяви в Смолян кандидатът за президент на България Алексей Петров, който се срещна със симпатизанти от областния град. Той остро осъди взривяването на колата на журналиста Сашо Диков и призова хората да се противопоставят на насилието в България, което се наблюдава в последните месеци. По думите на Петров срещу тероризма е длъжна да се бори държавата, но истински да го победят могат само гражданите. Страшното в България в момента е, че държавата обаче не се бори срещу насилието, а напротив - толерира го, каза още Алексей Петров.

"Преди 8 години в един от първите си учебници написах, че срещу тероризма е длъжна да се бори държавата, но истински могат да го победят само гражданите. Страшното, което се случва в България е, че държавата не се бори с насилието, а точно обратното. Институциите в България толерират насилието. И ще си позволя като експерт по национална сигурност да заявя, че терорът в България се вдъхновява лично от премиера Бойко Борисов. Винаги съм се аргументирал и доказвал тезите си и казвам, това което се случва в България, да се постига единомислие с насилие, е дефиниция на терор. Ние сме свидетели как се принуждават членове на партии, кандидати за кметове да преминат към управляващата партия ГЕРБ. Свидетели сме как представителите на институциите са подложили на безпрецедентен терор малкия и среден бизнес", каза Петров.

По думите му за две години повече от 50 процента от фирмите на малкия и средния бизнес са ликвидирани. "Това означава буквално отнемане на хляба на българските граждани. Защото малкия и среден бизнес, гръбнакът на българската икономика, осигурява повече от 95 на сто от работните места и доходите. Борисов дойде с обещанието, че ще се справи с престъпността . И се справи наистина, с неговия „аксесоар" Цветанов я увеличиха многократно. Битовата престъпност стана непоносима за българските граждани. А организираната се оказва, че вероятно се ръководи лично от тях. Доказателството - безпрецедентната контрабанда. Цветанов заявява - „При Костов имаше Косьо Самоковеца, след това Доктора, при нас няма такива хора. Ние сме изключително системни".
Нито една организирана престъпна група до момента, което е доказателство, че в България контрабандата е държавна политика и се ръководи от най-високо ниво. Контрабандата отклонява огромен ресурс от българските граждани , който е достатъчен за реформи в почти всички сектори. Контрабандата е единствения проблем ни да не сме в Шенген" каза Петров.

Кандидатът за президент на страната коментира още, че контрабандата в България се е превърнала в държавна политика и се управлява от най-високо ниво. Това е и единствената причина, според него, за да не сме в Шенген. Алексей Петров добави, че България се нуждае спешно от ново управление, което да спре икономическата разруха. По думите му обаче в президентската надпревара се случва всичко друго, но не и дебат и сблъсък на идеи за управлението и бъдещето на държавата, за което трябва да говорят кандидат-президентите.

„В тази предизборна кампания ще продължим да се занимаваме със всичко друго, но не и със състезание на кандидат-президентите, още по-малко с дневния ред на хората в момента, нито с бъдещето на нацията, за което трябва да си говорим като кандидат-президенти. Дебат няма", каза Алексей Петров.

„По някакви правила на Бойко Борисов се срещат някакви хора по студията в режисирани дебати. Това ми е познато от едни други години, когато Борисов се състезаваше по карате. Тоест никога не се явяваше, ако не е договорено нещо да го снимат. Същото е сега. По правилата на Бойко Борисов се срещат Плевнелиев с някакви други хора. Ясно е , че са подготвени въпроси. Това ли трябва да е дебатът, това ли трябва да предоставим на българските граждани, за да направят правилния избор? Трябва да се срещнем лице в лице, да предложим разбиране за дневен ред. Дневен ред на българските граждани, който няма нищо общо с дневния ред на Борисов на „Дондуков" 1", каза Петров.