Григор Велев: България няма външна политика
Григор Велев: България няма външна политика / netinfo

Меморандум за конфедерация между България и Република Македония е бил връчен на президента Георги Първанов и той не е реагирал по никакъв начин. Това обяви кандидатът за президент на Обединението на българските националисти „Целокупна България” проф. Григор Велев в Благоевград.

България няма никаква външна политика, обяви още проф. д-р Григор Велев в Благоевград. Той очерта проблеми във външната политика на страната с всички съседни страни. Непризнаването на българското малцинство в Егейска Македония, където българите са повече от половин милион е нерешен въпрос с Гърция, както и лошите условия на труд на българските работници там.

Отказ на Турция да изплати дълг от 20-те години на миналия век на стойност повече от 5 млрд. долара е друг въпрос, по който не се работи в момента. С лека ръка е позволено закриването на българските училища в Румъния, каза още проф. Велев.

В Благоевград той оприличи изборите на предрешен футболен мач с основни участници Георги Първанов и Волен Сидеров, с нагласен резултат на балотажа. “Това е една пародия на президентски избори.

Във всички демократични страни кандидатите излизат на диспут, а при нас Първанов избра тоталитарен начин на поведение като отказва да влиза в какъвто и да е било диалог” каза още кандидатът за президент на Обединението на българските националисти „Целокупна България” проф. Григор Велев в Благоевград. Ако бъде избран за президент проф. Велев ще сезира КС за нарушаването на конституцията в точката забраняваща етнически партии.