ДесиСлава: Чувствам се победител
ДесиСлава: Чувствам се победител / netinfo

Фолк-певицата ДесиСлава гостува в предаването „България следобед” по Дарик радио.

Какво означава за теб второто място? Вероятно тези 100 000 лева не са кой знае колко, в смисъл, че това не е най-важното.

Рекламата, която има всеки участник във VIP Brother много пъти надвишава самата награда. Така че това е може би един от най-добрите дивиденти, които може да извлече един участник, стига да се представи добре, разбира се.

Приемаш ли го като провал?

Не, в никакъв случай не го приемам като провал, защото аз три дни не съм спряла да усещам как хората ме обичат и да срещам хора, които толкова лично са приели това нещо, че сякаш са живели с мен в последните дни, живели са с идеята, че аз съм победител. И това, че в последните няколко минути нещата са се променили, всъщност за тях не са се променили, те не искат да го приемат и за тях аз съм техният победител. Техните SMS-и не са били абсолютно напразни, защото аз се чувствам победителя на всички хора, които са ме подкрепили.

Загуби от Христина, какво мислиш за нея? Определиха я като момичето от народа, което спечели и което акумулира наказателния вот срещу звездите и спечели голямата награда.

Това, че момичето е от народа няма нищо лошо. Тя през цялото време повтаряше „Аз съм нормален човек”. Искам да кажа, че аз не съм ненормален човек, също съм нормална. Различавам се единствено с това, че съм надарена с талант, който ми помага да работя, да радвам хората – това е моята професия. За Христина мисля, че тя определено не беше един от добрите герои във VIP Brother, беше доста раздразнителна, по-нервна и не беше човек, на който постоянно усмивката да бъде на лицето му и за мен не беше положителна. Няколко пъти ме обиди в Къщата и си личеше, че е без намерение да се извини. Нека да не забравяме, че човек, когато е обидил някого, е хубаво да се извинява, както е хубаво и да се прощава. Това са най-благородните неща, с това се отличаваме хората.

Ти искаш ли да се извиниш на някого от участниците в Къщата?

Аз по природа съм прекалено дипломатична, понякога това мое качество ми играе лоша шега. Например, споделяхме си в Къщата, когато трябваше очи в очи да си направим номинациите, аз после питах другите как се чувстват, защото аз цялата треперех и сърцето ми щеше да изкочи. За мен беше толкова трудно да кажа нещо, с което евентуално мога да засегна някого, въпреки че си е чиста истина в моите очи това, което казвам, наистина го мисля, не казвам нещо, което е нечестно и точно заради тази дипломатичност мисля, че не съм обидила никой. Но все пак, ако съм го направила по някакъв начин, искам да се извиня. Няма безгрешни хора, аз лично не съм се усетила.

Как усети конкуренцията в последните минути с Христина, когато Ники Кънчев ви даде възможността да кажете своите последни думи, когато ви даде 120 секунди, след като журналистите ви зададоха въпросите. Ти не каза защо трябва да спечелиш.

Аз всъщност нямах идея, че през цялото време съм водила в тази надпревара.

Демонстрира като че ли излишна скромност.

Да, може би наистина излишна, но просто наистина такава е природата ми. Много пъти се укорявам за това, че съм прекалено скромна, че не е нужно, че по-нахаканите хора повече просперират, но не мога да бъда различна. Опитвам се понякога да бъда по-различна, но явно не се получава, човек е такъв, каквато му е природата. Какво означава „гласувайте за мен”? Това не е политически митинг. Смятам, че 32 дни в Къщата бяха абсолютно достатъчни хората да имат мнение и те по някакъв начин все пак си го показваха, като през цялото време вотът беше в моя полза. Това е най-голямата награда, за която може човек да мечтае. За нищо не съжалявам и ще излъжа, ако кажа, че не бях изненадана, когато чух, че победителят е друг. Не знам защо. Дълбоко вярвах в себе си, че не съм лош човек и че доброто ще победи, чисто човешки, дори не съм си мислила, че съм по-различна с таланта си. Вярвах във феновете си, които са ме подкрепяли в най-трудните моменти, особено когато напуснах голямата компания, която стоеше зад гърба ми. Знаех, че ще ме подкрепят и в този момент, знаех, че не съм лош човек.

Искам да те попитам за един твой разговор вътре в Къщата с Венета, когато тя каза, че знае с кого си била в един определен хотел и се случило нещо, ти отрече, обаче не й каза нищо повече, не й каза, че си измисля.

Не, казах й, че това е гадна лъжа, но не обвиних нея в това, по-скоро предполагам, че или го е чела в жълтата преса или просто някакъв слух, за популярните хора се носят най-различи слухове. То няма начин, ако никой не те харесва и не те забелязва, няма и да пуска слухове за теб.

Много хора биха реагирали.

Аз обясних за моя характер. Преди да влезем в Къщата, си говорихме с Азис и му казах „Нали ме знаеш каква съм чувствителна, ако някой нещо ми каже, притеснявам се как ще реагирам, не мога да се защитавам и той: „Аз ще те защитавам, влизаме заедно”. И когато се получи това с Венета, много неприятно ми стана.

Някои други хора на твое място биха я съдили.

Да, но това беше нейният много жалък начин на гърба на другите хора, благодарение на другите, тя да излезе готина. Начинът в Къщата абсолютно не беше този, начинът беше да покажеш какво си, твоите достойнства, твоите качества и хубави, и лоши, защото няма идеални хора. Но тя изцяло според мен разчиташе на това „Ти имаш любовник, ти разплакваш женени мъже и жени” и някакви такива абсолютни измислици, което не е достойно за човек. Тя дори и да знае такива неща и дори и да са истина, не е достойно и това не е мястото да ги коментира. Това означава ли, че аз не мога да се интересувам, всеки има някакви не много приятни истории, собствени тайни или слухове, да започна и аз да злепоставям. Това не е в мой стил, това е много жалка постъпка.

Често споменавахме думата „наказателен вот”. Хората гласуваха не за Христина, а против вас – тази теория се коментираше през цялото време. Ти лично доволна ли си от собственото си представяне?

Доволна съм дотолкова, доколкото…имаше неща, които съм изрекла или съм направила, за които се чудех дали ще им хареса на хората или не, но винаги ме успокояваше това, че аз съм себе си и това, че няма идеални хора.

Казваш, че си била себе си, обаче в тези специални студия, когато ти беше номинирана, едно от основните обвинения срещу теб беше, че ти не сваляш своята маска, че май-трудно махаш грима си, че демонстрираш таланта си при всяка възможност, че се държиш като на един безкраен концерт и т.н.

Това въобще не е така. На мен ми се струваше, че на всички през цялото време им беше много приятно да пеем и да се забавляваме. Явно, когато са коментирали неща, не са могли нищо друго да кажат за мен, освен за това, че съм прекалила.

Или нещо друго, че се правиш на скромна, демонстрираш лесна ранимост, а от друга страна изневеряваш на имиджа си на секс-бомба.

Няма как да играеш театър, това са 33 дни, абсолютно е невъзможно. Може би хората са имали друга представа за мен, защото човекът на екрана изглежда по един начин, а в живота изглежда по друг. Вярно, правя доста клипове и залагам на сексапила, защото виждам, че това се харесва на хората и най-вече, защото го притежавам. Няма как, когато човек има някакви таланти, той няма смисъл да ги крие. Хубаво е всичко да бъде на максимум.

Такава ли си и в живота - винаги гримирана, дори и вкъщи, винаги на високи токове?

Не, вкъщи не ходя на високи токове и не ходя гримирана, но в Къщата го направих, защото искам моите почитатели да ме виждат в най-хубава светлина. Също така бях предвидила, че ще има много високи жени от рода на Маги Желязкова и Азис, който е 1,90 м. и реших, че не мога да си позволя да ходя без обувки на висок ток, за да не си личи, че съм само 1,60 м.

Не смяташ ли, че с изказването на Катето Евро за селяните, тя буквално даде тези 100 000 лева на Христина, тя я нарече „тъпа селянка”?

Напълно възможно е и това да се е получило. Не мога да не го допускам, но има много фактори, които може да са дали влияние върху този резултат накрая. Но според мен Катето е доста емоционална и избухвайки, тя се успокоява. Тя уточни, че няма предвид селянин, защото е от село, а заради манталитета.

Нарочно ли дразнеше Христина, съблазнявайки Здравко или въобще не си целяла да му изтичат очите?

Разбира се, че не съм целяла нищо такова. Имаше 50 камери в Къщата, които са заснели още от самото начало начина, по който Здравко говореше. Той е мъж, който се закачаше не само с мен - с Магдалена, с Роси, веднъж я боцна по дупето с една вилица и т.н. Здравко си е такъв. Не мисля, че заради Христина трябва да си махна циците, за да бъде тя по-щастлива. Смятам, че не е нормално, ако тя не може да преживее, че се е омъжила за такъв мъж. Или трябва да го приема такъв, какъвто е, или да спре да прави тези неща, или да спре да бъда с него. Всички могат да отбележат, че Здравко е човекът, който я дразнеше, трябваше да й показва повече, че я обича. От него идват нещата. Ако не ми обръщаше внимание, не ме поглеждаше и т.н., смятам, че Христина нямаше да има никакъв проблем, независимо какви жени има в Къщата.

С кои от съквартирантите ще останеш приятел навън?

За Азис… то се знае. Много съм щастлива, че намерих нови приятели, аз точно с тази нагласа влязох, въпреки че Венета ми каза, че това е невъзможно, че всички сме конкуренти, подозираше ни всички в конспирации през цялото време.

Имаше ли конспирации? Венета, като излезе от Къщата, каза, че сте се наговаряли, че сте срещали.

Няма такова нещо. Имаше 50 камери в Къщата. Могат да се видят някакви неща.

Имам предвид преди началото на VIP Brtother.

Не, първо – ние не сме знаели кои ще бъдат участниците, тоест предполагахме, тъй като пресата доста писа, но не сме се наговаряли. Ние с Азис дори нямахме време да говорим, тъй като пътувах в чужбина. Мисля, че от Мюнхен пристигнах един ден по-късно в хотела и въобще след това не сме се виждали. Тоест, видяхме се, но за малко. Между другото си бяхме измислил един много хитър номер. В хотела Маги е била от лявата ми страна, Азис от дясната, а аз в средната стая. Чувам един глас, който вика: „ДесиСлаво” през цялото време. Излязох на прозореца да видя, обръщам се на ляво – Маги, обръщам се на дясно – Азис и питам „Какво правите тук?” И така за малко се видяхме на прозореца, но понеже бяхме на доста висок етаж, беше много студено и с по две–три думички сме си казали… но защо са ни тези глупости, защо да се занимаваме с тези неща?! Аз смятам, че хората достатъчно добре видяха, че ние не сме тесногръди хора, които да мислят толкова ограничено, да правим мизерии и т.н. Ние сме широко скроени хора, които влязоха, за да се забавляват и мисля, че го показахме това нещо.

Интервюто с ДесиСлава чуйте в звуковия файл.