Живеещите в близост до бл. 20 в Ямбол искат да бъдат преместени
Живеещите в близост до бл. 20 в Ямбол искат да бъдат преместени / Община Ямбол

Собственици на апартаменти в блокове 18 и 19, намиращи се в близост до печално известния бл. 20 в ж. к. „Райна княгиня" в Ямбол, искат да се преместят. Причина за това е, че след събарянето на бл. 20, разрушителната активност на живеещите в махалата се е насочила към съседните сгради.

За това алармират собствениците на апартаментите в двата блока, като молят общината за помощ. По думите им те са готови да оставят собствеността си и да плащат наем в общински жилища, за да се отърват от съжителството с ромите. „Изпочупени са стъкла на прозорците, набезите по мазетата са постоянни. Жените и децата не смеят да излизат сами на улицата. Роми ги нападат безпричинно, посягат да ги удрят, хвърлят по тях различни предмети", разказват жителите на блокове 18 и 19 в Ямбол.

Въпросът е поставен пред общинския съвет в Ямбол от трима собственици на апартаменти. Ако разрушителната активност върху блоковете продължи, има опасност да се наложи тяхното събаряне, както стана с бл. 20.

Прочутият блок 20 в Ямбол, превърнал се в гето на етажи, беше съборен през октомври миналата година след редица протести и недоволство от страна на обитаващите го роми. До решението за събарянето му се стигна след като дете пострада от отчупила се част от блока.

Други новини от Сливен