Жена се опита да убие дете със сода каустик
Жена се опита да убие дете със сода каустик / netinfo

Жена опита да убие дете със сода кустик, съобщиха от областната дирекция на полицията във Варна.

На 28 ноември в шкафчето на 5-годишно дете в детската градина била поставена торбичка с хранителни продукти, между които и плодово сокче. Когато се прибрало у дома, детето отпило от бутилката, задавило се, изплюло част от течността и му прилошало.

Майката – 39-годишна жена от село Млада Гвардия, повикала линейка. След изследване на течността станало ясно, че плодовият сок е смесен със 100 милилитра сода каустик.

След подадения сигнал незабавно са изпратени служители на Районното полицейско управление в Провадия. Местопроизшествието е посетено от зам.-окръжен прокурор Конов, началникът на полицейското управление във Ветрино, дознател, експерт и полицейски инспектор.

При оперативно издирвателните мероприятия е установено, че отровната течност е долята в бутилката от съседка на семейството – на 35-годишна жена от Млада Гвардия. Пред прокурора тя обяснила, че стореното е за отмъщение на майката и тя е знаела какви могат да бъдат последствията за 5-годишното момиченце. След това уличената опитала да унищожи уликите за извършеното от нея престъпление.

Вероятно причина за отмъщението е фактът, че преди няколко седмици жената влязла в дома на тъжителката, за да открадне чантата й. Притеснена от патрулка, която вижда в селото, е върнала откраднатото. Въпреки това потърпевшата е подала жалба в полицията, заявявайки, че липсват 60 лева от сумата, която била в дамската й чанта.

В момента 5-годишното момиче е при майка си и според лекарите животът й е вън от опасност.

35-годишната жена е с условна присъда за друга кражба на дамска чанта от съседска къща, извършена преди четири години. По случая продължават работа служители на Районното полицейско управление в Провадия, под ръководството на прокурор.

Други новини от Варна