Затруднен трафик в столицата
Затруднен трафик в столицата / netinfo

Националната федерация на таксиметровите водачи в България организира протестни действия на превозвачите, съобщи пресцентърът на Столичната община. Според уведомителното писмо за протестите "целта им е привличане на вниманието на обществото срещу целенасочената политика и намесата на правителството в транспортния бранш, целяща унищожаването на едни превозвачи за сметка на други такива".

Протестите, съгласувани с общината са за времето от 10.00 до 15.00 ч. по три лъча, уточни пресцентърът на Столичната община.

Първият лъч е от къмпинг "Врана" по бул. "Цариградско шосе", площада на авиацията, обратно по бул. "Цариградско шосе" до къмпинг "Врана".

Вторият лъч е с маршрут след Околовръстен път по посока "център" по бул. "Цариградско шосе" с обратен завой по бул. "Ал. Екзарх", бул. "Ботевградско шосе" по посока кв. "Кремиковци".

Третият лъч на протестиращите автомобили е от завода за минерална вода "Банкя" по бул. "Сливница", Околовръстния път, пътя за Банкя, ул. "София", ул. "Иванянско шосе", ул. "Стефан Стамболов" до завода за минерална вода.

В съгласувателното писмо на Столичната община се определя участие с до 30 автомобила в шествията, за да не се допусне затруднение на трафика в столицата.

Исканото от федерацията съгласуване е за участие на общо 10 000 автомобила.