Започва образователна програма за ученици от гимназии по икономика
Започва образователна програма за ученици от гимназии по икономика / netinfo

Петото издание на образователната програма "Небанков финансов сектор в България", предназначена за учениците от професионалните гимназии по икономика, започва днес, съобщиха от Комисията за финансов надзор /КФН/. Програмата, организирана от КФН, МОН и фондация "Атанас Буров", ще приключи на 6 април.

Петото издание на образователната програма ще се състои в Банкя. Ще участват 30 ученици и учители от 21 професионални гимназии с икономически профил от цялата страна. Програмата ще бъде открита на утре от 10.30 чaса от председателя на КФН Апостол Апостолов.

По време на лекциите участниците ще се запознаят с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари. Практическата част включва посещения и занимания в Комисията за финансов надзор, БФБ-София, "Елана

Трейдинг", "Сомони Файненшъл Брокеридж", ПОК "Доверие", ЗПАД "Алианц"България", "Български здравноосигурителен фонд"АД, както и във вестник "Дневник", медиен партньор на събитието.

По този начин учениците ще получат преки впечатления за това как работи "бизнесът".

Задълбочаването на познанията в управлението на финансите е необходимост за младите хора, които са бъдещите "мениджъри" на страната, смятат от комисията.