Запалиха жилището на председателя на ОИК–Радомир
Запалиха жилището на председателя на ОИК–Радомир / netinfo
Неизвестни лица запалиха жилището на председателя на Общинската избирателна комисия в Радомир. По време на пожара семейството на Елвира Христова е било в апартамента. Пострадали няма.

Палежът е станал в блок в квартал „Автогарата”. Изгоряла е напълно входната врата на апартамента на Елвира Христова за местните избори през 2003 година. Нанесени са и други материални щети в общата част на входа.

По време на инцидента в жилището са били Христова, съпругът й и 2-годишният им внук. Те чули силен шум, видели пламъците на входната врата и усетили мирис на бензин. Стационарният телефон на жилището бил прекъснат. Семейството започнало да гаси пламъците, а съседи съобщили в пожарната и полицията.

Елвира Христова определя случилото се като опит за сплашване и го свързва с днешното заседание на ОИК–Радомир за отнемане правомощията на Златко Стойчев като кмет на общината по подаден сигнал за участието му във фирми.

„Подобен натиск бе упражнен и върху мен”, каза по повод инцидента кметът на Радомир Златко Стойчев. Той е внесъл сигнал с имена в Шесто районно полицейско управление. Според него сред подбудителите на тези действия са и общинските съветници. Кметът опроверга твърдението, че участва в ръководството на фирми и заяви, че ще внесе обвиненията в съда.

След палежа Елвира Христова и членовете на ОИК–Радомир направили колективен отвод.