На пресконференция в Пазарджик бяха оповестени подробности за катастрофата на АМ Тракия, при която загинаха 10 души, девет от които нелегални мигранти
На пресконференция в Пазарджик бяха оповестени подробности за катастрофата на АМ Тракия, при която загинаха 10 души, девет от които нелегални мигранти / Пресцентър, МВР
Задържан е собственикът на катастрофиралия микробус
93791
Задържан е собственикът на катастрофиралия микробус
  • Задържан е собственикът на катастрофиралия микробус
Задържан е собственикът на микробуса, с който при катастрофа в неделя сутринта загинаха 10 души на магистрала "Тракия". Това съобщи на пресконференция в Пазарджик главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, на която присъстваха също директорът на ОД МВР- Пазарджик Йордан Рогачев и окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Пред медиите те оповестиха подробности около инцидента, който е станал тази сутрин около 4,15 ч. на 98 километър на автомагистралата в посока София. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК срещу неизвестен извършител.

Нелегални мигранти загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Водачът и девет пътници - нелегални мигранти, са загинали на място. Осем пътници, също нелегални мигранти, са ранени, като седем от тях са в пазарджишката болница, а един е транспортиран в Пловдив.

Всички пътували в микробуса нелегални мигранти са мъже от Пакистан, Афганистан и един сириец, каза окръжният прокурор на Пазарджик. Няма данни да има роднински връзки помежду им.

Главният секретар на МВР Младен Маринов уточни, че шофьорът на микробуса е на 16 години и не е притежавал свидетелство за правоспоспособност. Той е регистриран в полицията за кражба и грабеж, извършен през януари тази година в София. Направено е претърсване в дома му в кв. "Модерно предградие" на столицата.
 

При катастрофа на АМ Тракия загинаха 10 души, девет от които нелегални мигранти
Пресцентър, МВР

Полицията работи по три версии за причината за тежката катастрофа - заспиване на водача, техническа неизправност на микробуса или друг автомобил, причинил инцидента, каза още Младен Маринов.

Проверява се също къде по южната ни граница са преминали мигрантите и дали през турско-българската или през гръцко-българската граница.