Задържаха младеж заради залято с киселина момиче в Кърджали
Задържаха младеж заради залято с киселина момиче в Кърджали / снимка: БГНЕС

Полицаите в Кърджали задържаха 18-годишният Хайри А. като заподозрян по случая, при който 20-годишната Диана Димитрова бе залята с течност, предизвикала изгаряния по шията и гърдите. След извършеното престъпление криминалистите от РУ на МВР-Кърджали са стеснили кръга на лицата, които могат да имат съпричастност и са стигнали до младежа от областния център.

Той бе обявен за издирване, тъй като не е бил открит на домашния си адрес. Задържането е станало в района на кооперативния пазар в Кърджали около 17 часа в понеделник. Все още не са изяснени мотивите за престъплението, казаха от полицията.

Хайри живее в ромския квартал на Кърджали "Боровец". Майка му Гюлшен не го е виждала от три месеца, когато синът й изчезнал от дома им без да се обади. Преди това заедно били на работа в Гърция, а после започнали работа в Първомай. "Хайри не може да полее жена, момиче. Религията ни забранява. Ако посегнеш на жена, Господ ще те накаже", каза Гюлшен. "Палав е, някой път краде от къщи и после ходи продава, но чак да залее някого с киселина, не е възможно. Лошото е, че май се е забъркал с лоши приятели, които може и да го подвеждат", казва майката.

Не на същото мнение обаче са комшиите й. Много краде, много лъже, не веднъж е прибиран "на топло" от полицаите, оплакват се те. От махалата върви версията, че Хайри е натопен за извършител на грозното деяние, но други стоят зад него.

Други разправят, че му е платено да залее момичето от хора, които са имали да уреждат сметки с нея. Трети пък твърдят, че имало спречкване между Хайри и Диана и затова 18-годишният прибягнал до драстичната постъпка. Работата на полицията по случая продължава.

Още новини от Кърджали