Задържаха 1000 литра алкохол без акциз
Задържаха 1000 литра алкохол без акциз / netinfo

1 000 литра алкохол без акциз откриха в автомобил служители на полицията в Бургас. За последната седмица при акция на сектор «Икономическа полиция» и Регионална митническа дирекция – Бургас в областта бяха разкрити общо 12 тона безакцизен алкохол.

Алкохолът е бил открит при проверка на товарен автомобил «Форд транзит», с пловдивска регистрация, управляван от 53-годишен мъж от пловдивския град Поповица. Полицаите са открили в колата му над хиляда литра алкохол - уиски, водка, джин и ракия. Те са били в пластмасови разфасовки от по 5-литра, без етикети и необлепени с акцизен бандерол.

Водачът на автомобила не е представил документи за произхода на товара. Алкохолът е иззет от служители при Митница - Бургас. Работата по случая продължава от сектор «Икономическа полиция».

Преди дни в складово помещение на ваканционно селище Дюни «Икономическа полиция» разкри 10 тона алкохол, отново без бандероли. А малко по-рано при спецакция на полицията на склад в Бургас, собственост на 52-годишен мъж, бяха разкрити още над 2 000 литра спиртни напитки, бутилирани в пластмасови бутилки.