За да не съм в ареста с Галеви, сътрудничих на държавата, призна таксиметров шеф
За да не съм в ареста с Галеви, сътрудничих на държавата, призна таксиметров шеф / DarikNews

„Трябваше да избирам дали да съм в ареста заедно с братя Галеви, или да сътруднича на държавата, която знаеше всичко", заяви за Дарик радио Пламен Миланов, собственикът на таксиметрови фирми в Дупница, за когото се смята, че е бил рекетиран от братя Галеви. Миланов отрече да е принуждавал диспечерите във фирмите си да свидетелстват в негова защита.

 

Собственикът на таксиметровите фирми "Елит" и "Мега" в Дупница е бил разпитан от следователи на Националната следствена служба в Районното управление в Дупница. "Това беше разпит за дребни уточнения”, каза Миланов. „Нещата бяха поставени така, че или трябваше да отида в ареста с тях, или трябваше да дам показанията, които органите вече си бяха намерили по друг начин със специални разузнавателни средства. Ако зависеше от мен, никога не бих отишъл да кажа каквото и да било, защото имам четири деца, жена, родители”, допълни Пламен Миланов.

 

Той допълни, че братя Галеви са били съдружници в една от неговите таксиметрови фирми. „Служителката, която заяви пред Дарик радио, че съм я уволнил, тъй като е отказала да свидетелства срещу Галеви, подаде молба за напускане. Аз й направих забележка, че дава добри курсове на определени шофьори по личния си телефон, а не по радиостанцията и обидена, тя пожела да напусне, а пред нейни колежки е споменавала, че братя Галеви за нея са богове”, каза още Пламен Миланов.

 

Миланов е открил три нови фирми за таксиметрова дейност, тъй като документите на досегашните „Елит” и „Мега” са в прокуратурата и дейността им е блокирана.