За 142-и ден граждани настояха за оставка на кабинета
За 142-и ден граждани настояха за оставка на кабинета / снимки: DarikNews.bg
За 142-и ден граждани настояват за оставка на кабинета
67891
За 142-и ден граждани настояват за оставка на кабинета
  • За 142-и ден граждани настояват за оставка на кабинета

Вечерното традиционно шествие #ДАНСwithme отново подкрепи окупацията на студентите.

Хората се събраха след 18.00 ч. пред сградата на Ректората. Както всеки път в последните 142 дни, те надуваха свирки, развяваха български флагове и скандираха „Оставка”. Към групата да се присъединиха и демонстранти, които се събраха по-рано пред Министерски съвет.

Пред централния вход на Софийския университет до късно вечерта продължи и благотворителният концерт, в който се включиха много изпълнители. Блокирано бе движението от паметника на Васил Левски до ул. „Гурко” и по бул. „Цар Освободител” от Орлов мост и до ул. „Г.С. Раковски”, съобщиха от полицията.

За 142и ден граждани настояха за оставка на кабинета
netinfo

На 23 октомври студенти окупираха най-голямата аудитория в Софийския университет - 272-ра. Акцията им бе форма на протест срещу председателя на Конституционния съд проф. Димитър Токушев и решението на институцията Делян Пеевски да бъде възстановен като народен представител. Протестът бе обявен за безсрочен, а Ректоратът - напълно окупиран, след като студентите промениха първоначалното си намерение акцията да продължи няколко дни.

Акцията на студентите от Алма Матер бе подкрепена от техни колеги в много университети в столицата и страната. Десетки преподаватели също подкрепиха студентите. Стотици хора излязоха по улиците на демонстрации с плакати „Студенти, с вас сме”.