/ БТА
„Възраждане“ номинира д-р Тодор Хинов за управител на Националната здравноосигурителната каса (НЗОК), съобщиха от пресцентъра на партията.

Д-р Тодор Хинов е с над 40 години опит в  системата на здравеопазването и в сферата на управлението на лечебни заведения, посочват от „Възраждане“. 

Той е с висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър" в Медицинска академия – София и е с придобита медицинска специалност „Анестезиология и реанимация" и с квалификация по „Здравен мениджмънт" към Медицински университет в София, факултет по Обществено здраве. Има над 40 години професионален опит в системата на здравеопазването и в сферата на управлението на лечебни заведения.  

Притежава допълнителни специализации по токсикология и термична травма (Институт „Пирогов"), курс за лекторска дейност по медико-биологични проблеми (Институт „Пирогов"), професионален сертификат по мениджмънт, маркетинг, управленско счетоводство и обучение на Български лекарски съюз за ръководни кадри на съсловните организации.

Народното събрание утвърди на 23 юни процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за управител на НЗОК, както и за публичното им изслушване в Комисията по здравеопазване и процедурата по избора им от парламента. Приемането на процедурни правила е във връзка с решението на Народното събрание от 13 януари т.г., с което мандатът на проф. д-р Петко Салчев като управител на здравната каса беше предсрочно прекратен. 
Таня Тодорова/БТА