/ iStock/Getty Images
Бебе в коледно чорапче - така изписват новородените от Варненската АГ болница около празничните дни. Идеята е на лекари от родилното отделение и предизвиква усмивки по лицата на родителите на малките декемврийчета, предава БНТ.

По Коледа стават чудеса, а най-голямото чудо е появата на нов живот. И за да е празникът пълен, пълен е и коледният чорап и то с най-специалния подарък за всеки родител - неговото новородено момиченце или момченце.

Д-р Снежина Цветкова - началник на отделението по неонатология в СБАГАЛ „Проф. Д. Стаматов": Идеята дойде съвсем спонтанно, от акушерките, които много им се радват на новородените бебета и просто имахме желание да зарадваме родителите, да създадем едно по-празнично настроение.

Изненада! И Лъчо от „Скандау“ стана татко (ВИДЕО)

С тази своя идея болницата организира една нетрадиционна първа среща между малкото бебе, неговите родители и външния свят.

"Чувството е неописуемо, едва ли има някой, който може да го опише. Коледното чорапче още повече усилва емоцията", коментира една от майките.

Николай Стефанов: На мен много ми допада тази инициатива, понеже и аз го приемам като коледен подарък и това красиво коледно чорапче.

"Живите" чорапчета по Коледа във Варненската АГ болница се умножиха многократно, защото само преди дни за едно денонощие тук проплакаха 15 здрави момиченца и момченца. Прогнозата е до края на 2019-а година екипът на на най-голямото родилно отделение в Североизточна България, което наскоро отбеляза 110 години, да се поздрави с рекодните 1500 раждания.