Въоръжени обраха инкасо кола край Севлиево
Въоръжени обраха инкасо кола край Севлиево / DarikNews.bg
Въоръжени обраха инкасо кола край Севлиево
52340
Въоръжени обраха инкасо кола край Севлиево
  • Въоръжени обраха инкасо кола край Севлиево

Маскирани в полицейски униформи обраха в сряда вечерта инкасо автомобил в Севлиевско. Инцидентът е станал на около 2 км от разклона за село Петко Славейков, посока Ловеч. Сигналът за грабежа е подаден около 19.45 ч. на телефон 112.

Според официалната информация бронираният автомобил пътувал по стария път за Ловеч.

От страничен път излязъл микробус, който се блъснал в него и го блокирал. От микробуса изскочили двама маскирани, облечени в полицейски униформи и въоръжени с пистолети. Появили се още два автомобила, от които също излезли двама мними полицаи, заплашили шофьора и охранителя на инкасовия автомобил и с помощта на хидравлични ножици направили отвор в каросерията, откъдето взели част от парите. Цялата операция продължила около десетина минути. Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил, е намерен малко след инцидента опожарен.

Незабавни заградителни действия бяха предприети от четири областни дирекции на МВР - Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново.

Полицията в Габрово работи по няколко версии за въоръжения грабеж, заяви директорът на ОД на МВР-Габрово Денислав Донков, който се срещна в следобедните часове с журналисти.

„Недоумение буди фактът, че е избран второстепенен маршрут за движение", каза той, като уточни, че маршрутът не е бил обичаен. Двамата служители на охранителната фирма все още са в полицията и с тях се работи. Те не са пострадали при грабежа, тъй като са били в бронирания шофьорски отсек и са били защитени.

Честотите в района са били заглушени и по тази причина паник бутонът на инкасо колата не е работел. В обира са участвали от 4 до 6 души, като твърденията са противоречиви.

Сигналът за грабежа е подаден от случайно преминаващи. Те видели мнимите полицаи, които регулирали движението, симулирайки полицейска операция. Акцията се видяла съмнителна на минувачите и те се обадили на спешния телефон 112. Все още не е уточнена откраднатата сума, но се касае за банкови средства.

Въоръжени обраха инкасо кола край Севлиево
netinfo

Обирът стана само седмица, след като въоръжени и маскирани обраха клон на ОББ в Студентски град в столицата.