Все още няма информация за съдбата на бизнесмена Вене Сотиров
Все още няма информация за съдбата на бизнесмена Вене Сотиров / netinfo
Все още няма информация за съдбата на бизнесмена Вене Сотиров
22664
Все още няма информация за съдбата на бизнесмена Вене Сотиров
  • Все още няма информация за съдбата на бизнесмена Вене Сотиров

Повече от половин година семейството на отвлечения Вене Сотиров няма информация за съдбата му. Това каза пред Дарик дъщерята на бизнесмена Ирина Сотирова.

Близо шест месеца дъщерята на 64-годишния Вене Сотиров Ирина продължава да живее в неизвестност. Единственото, което получава като обяснение от полицията е, че по случая с отвличането на баща й се работи и че информацията е следствена тайна.

Ирина Сотирова: „Абсолютно нищо, кой го интересува баща ми. Да не е бизнесмен като някой".

В полицията какво ви казват?

Ирина Сотирова: „Работят по случая, това е. Нищо друго. Всичко било следствена тайна и ето така".

64-годишният бизнесмен беше отвлечен пред блок 133 в столичния квартал „Сухата река" на 16 април. Предполага се, че мъжът е бил похитен от четирима мъже докато паркирал автомобила си. Двама от похитителите са били облечени в полицейски униформи с неприкрити лица, а другите двама са били с полицейски униформи и качулки с надпис "Полиция".

Бизнесменът е бил отвлечен с лек автомобил с полицейски обозначителни знаци. След инцидента се появиха информации, че Вене Сотиров се е отбранявал и нападателите употребили сила. Пред входа на блока, където е станало отвличането, е  имало следи от  кръв, а отвлеченият е изтървал връзка с ключове за дома и колата си. Няколко седмици след отвличането на Сотиров се чуха слухове, че за свободата му е поискан голям откуп.