Полицията все още издирва мъжа, който измами десетки в социалните мрежи, съобщи NOVA. Александър Николов е несъществуващ човек, който успя да заблуди стотици изявени личности в България. Повечето от тях се оказаха измамени, други - ужилени с хиляди левове. Жертвите сами стигнаха до своя заподозрян - Спас от Кочериново. 

Десетки станали жертва на измамник в социалните мрежи

За мнозина Александър Николов е поредният измамник, за когото разказват по телевизията. За стотици хора с престижни професии обаче той беше изявен мъж с десни убеждения. Автор на десетки статии и анализи. За някои дори приятел. Всъщност Александър е фикция – профил, роден 2013-та, заедно с големите протести срещу кабинета "Орешарски".

Профилът на Александър не е много стар. От 2009-а до 2012-а човекът зад този профил се е наричал Анелия. С началото на протестите сменя името си на Александър и става изключително активен с политическите си коментари. 

Измама: Българка плати 1200 долара за реклама във Facebook, която не е поръчвала

„До този момент в прокуратурата по този случай не е постъпил нито един сигнал. В отговор на медиите дали прокуратурата ще се самосезира по случая, ние осъществихме контакт с ГДБОП, които ни увериха, че извършват предварителна проверка и до този момент те са стигнали до 40 измамени лица. Общо нанесените щети на тези хора са изчислени на над 30 000 лева”, коментира пред NOVA говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

„По случая продължават да се появяват лица, които са били измамени. Очакваме до края на месеца случаят да бъде депозиран в прокуратурата”, добави Арнаудова. Тя отрече информацията да има задържан по случая.
 
nova.bg