Все още има напрежение в БСП според Станишев
Все още има напрежение в БСП според Станишев / Sofia Photo Agency: Надя Коцева
Все още има напрежение в БСП според Станишев
53614
Все още има напрежение в БСП според Станишев
  • Все още има напрежение в БСП според Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова делегатите да не затъват в интриги, а да правят политика, защото хората очакват това от тях.

В заключителното си слово на 48-ия Конгрес на БСП той посочи, че страната е на кръстопът - или ще остане в прехода, или ще излезе към друг модел, който може да върне стимула на хората да останат в страната.

Станишев заяви категорично, че казва „не" на реваншизма: „Различията не сме ги изчистили, напрежението все още витае помежду ни, защото това, което се случи през последните месеци, нанесе рани, създаде разделителни линии. Това ще трябва да лекуваме. Трябва да забравим разменените и обиди, и обвинения, защото имаме отговорности, които са далеч над тях. Искам да кажа „не" на реваншизма, на реваншизма на „победителите" и на „победените", защото аз не виждам победители и победени. Ние сме членове на една партия. Това не означава, че нещата ще тръгнат от само себе си. Искам да ви уверя, че като председател на Националния съвет ще се постарая този дух на отговорност и консолидация да се прехвърли като работа и към Националния съвет".

Новоизбраният лидер на БСП благодари на делегатите тяхното отношение. „Чака ни много работа. В началото на Конгреса казах, че цяла България нас гледа. Оттук нататък ще ни гледа още по-внимателно. Нека се постараем това, което казваме, да го превърнем в реални позиции и действия, само тогава ще ни повярват", добави още червеният лидер.