Военните затварят почивната си станция на Рибарица
Военните затварят почивната си станция на Рибарица / снимка: sxc.hu
Военните затварят почивната си станция на Рибарица
32981
Военните затварят почивната си станция на Рибарица
  • Военните затварят почивната си станция на Рибарица

Министерството на отбраната затваря за неопределен срок почивната база в Рибарица. Причината е липсата на пари за ремонт на пречиствателната станция, заяви пред Дарик директорът на изпълнителна агенция „Военни клубове и военнопочивно дели" Мария Димчева. Заради този проблем ще бъдат съкратени 43 души, които до сега са работили там.

По думите й извънредно положение е принудило министерството да затвори почивната станция. „Това извънредно положение е свързано с това, че МО не разполага със средства. Необходимите средства са около 150 000 лева, за да бъде ремонтирана пречиствателната станция, така че да отговаря на екологичните изисквания. Програмният съвет на министерството като орган, който съветва министъра на отбраната, излезе с отрицателно становище, че в бюджет 2010 не могат да бъдат отделени такива средства. Сега там остава единствено материално отговорното лице на базата, което трябва да отговаря за имуществото", обясни тя.

В същото време на хората, които работят там, е било предложено да ползват годишния си платен отпуск или да излязат в неплатен за шест месеца, разказа Антоанета Николова, служител в базата в Рибарица. „Ние сме 43-ма човека персонал. Пуснали сме си полагащия ни се годишен отпуск, но след това не мислим да си пускаме неплатен отпуск. Чакаме действия от тяхна страна, за да видим какво ще правим", коментира още тя.