Георги Любенов
Георги Любенов / БНТ
Сред гостите в предаването на Георги Любенов този уикенд бяха вицепремиер, политици и доц. Мангъров
Водещият на съботно-неделния блок на Българската национална телевизия Георги Любенов е дал положителна проба за коронавирус, съобщи самият той във Фейсбук. Резултатът от профилактичния PCR тест е излязъл тази сутрин. Журналистът няма симптоми, чувства добре и се е самоизолирал в дома си. 

Чрез социалната мрежа Любенов призова контактните си лица също да се подложат на тест и се извини за създаденото неудобство. 

Този уикенд сред гостите на предаването „Денят започва с Георги Любенов“ бяха вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, председателят на Съвета за електронни медии Бетина Жотева, евродепутатът Ангел Джамбазки, бившият служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски, както и доц. Атанас Мангъров, който вече обяви, че няма да се тества. 



Мариана Векилска ще води предаването, докато Георги Любенов се лекува, съобщиха от БНТ. 

В обществената телевизия са предприети допълнителни мерки за дезинфекция на помещенията и студиата. На всички членове на екипа на Георги Любенов са направени PCR тестове като се очакват резултатите. От началото на епидемията е засилен и контролът на достъп до предаванията и се следи строго за спазването на изискванията за носене на маски в общите помещения от служителите и гостите в сградата.