В. Симеонов: Лимитът на доверие към лидера на ГЕРБ започва да се стопява
В. Симеонов: Лимитът на доверие към лидера на ГЕРБ започва да се стопява / снимка: Dariknews.bg, архив
В. Симеонов: Лимитът на доверие към лидера на ГЕРБ започва да се стопява
76034
В. Симеонов: Лимитът на доверие към лидера на ГЕРБ започва да се стопява
  • В. Симеонов: Лимитът на доверие към лидера на ГЕРБ започва да се стопява

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви в кулоарите на парламента, че няма да подкрепят правителството, ако в управленската програма не залегнат техни точки. Повод за новото развитие на ситуацията е декларацията, изготвена от ГЕРБ, в която липсват идеи на патриотите.

„Ние не подкрепяме декларацията. За нас най-важното е документът, който ще бъде подписан от партиите, които ще съставят правителството или от партията мандатоносител. За кабинет, който ще изпълнява програмна декларация, която не съвпада с основните ни приоритети, няма да гласуваме. Кабинетът е следствие от това каква програма е съгласувана между партиите. Тази програма нас не ни устройва, тя се разминава с основни приоритети, следователно няма да подкрепим и правителство, което ще изпълнява програма, която се разминава с нашите приоритети", коментира Симеонов.

На въпрос на Дарик дали вижда връзка между това, че тези точки не залегнаха в програмата и позицията на ДПС, която е категорично против участието на патриотите като подкрепа, Валери Симеонов заяви да бъдат питани тези, които са съгласували тази програма.

„И то на първо място ще питате ГЕРБ. Да, ние участвахме с изготвянето на една програма, направихме една програма, като основните пунктове от тази програма ги няма в тази декларация, която ние предложихме снощи", допълни той.

Запитан от Дарик дали имат доверие на ГЕРБ след това развитие на ситуацията, Валери Симеонов отговори:

„На този въпрос не мога да отговоря еднозначно, тъй като в ГЕРБ има стойностни хора, но определено лимитът на доверие към лидера на ГЕРБ, поне от моя страна, започва да се стопява, тъй като той си промени няколко пъти позициите в последните две седмици и поведението му под натиска на Жозеф Дол по никакъв начин не приемам за достойно поведение на български политик", каза още Симеонов.