В. Марковски: За властта политиците ни са готови на всичко, при кризата с банките в САЩ всички се обединиха
В. Марковски: За властта политиците ни са готови на всичко, при кризата с банките в САЩ всички се обединиха / снимка: БГНЕС, архив
В. Марковски: За властта политиците ни са готови на всичко, при кризата с банките в САЩ всички се обединиха
73630
В. Марковски: За властта политиците ни са готови на всичко, при кризата с банките в САЩ всички се обединиха
  • В. Марковски: За властта политиците ни са готови на всичко, при кризата с банките в САЩ всички се обединиха

Българските политици показаха, че с говоренето си са готови да преминат през всичко, за да се доберат до властта - при кризата с банките в Америка републиканци и демократи се обединиха и наляха огромен ресурс. Това коментира в ефира на Дарик от Съединените щати основателят и председател на „Интернет общество-България” Вени Марковски.

Въпреки че няма точни данни колко българи празнуват днес с американците националният им празник 4 юли - Денят на независимостта, Марковски постави въпроса за българския празник на независимостта:

„Американското общество е известно с това, че нищо не приема за даденост и винаги се опитва да се докаже като общество, което е създало изключителна държава. Точни данни за българите емигранти в САЩ никой не знае, но всеки, който е дошъл тук и е получил право да живее или право да има гражданство, празнува този празник. Защото празнуването действително е истинско. Това не е измислен празник, какъвто, за съжаление, е 3 март - нашият национален празник. Тогава всъщност България не получава независимостта си. Независимост не се получава, а се извоюва. Кога ще решим нашият празник на независимостта в България да бъде 6 септември, например, деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия”.

„Хората си мислят, че следващите избори ще променят нещо, но същевременно виждат, че няма никаква алтернатива на сегашните управляващи. Изглеждаме като хора, които нямаме никакво бъдеще. В края на миналата седмица банковата система можеше да се срине толкова сериозно, че който и да дойде на власт, да не може да я спаси. Нашите политици показаха, че с говоренето си са готови да преминат реки от трупове на хора, които биха могли да загубят всичките си спестявания в тази банкова криза, само и смо да се доберат до властта. В Америка при подобна криза всички политици, дори тези, които мразят републиканците или демократите, защото тогава кризата ставаше точно между смяната на президента Буш с Обама, политици се обединиха и решиха да отпуснат такива огромни пари”, коментира още Марковски.