В ДАНС имало алкохолни и сексуални злоупотреби, твърдят от РЗС
В ДАНС имало алкохолни и сексуални злоупотреби, твърдят от РЗС / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
В ДАНС имало алкохолни и сексуални злоупотреби, твърдят от РЗС
31253
В ДАНС имало алкохолни и сексуални злоупотреби, твърдят от РЗС
  • В ДАНС имало алкохолни и сексуални злоупотреби, твърдят от РЗС

Стотици агенти от ДАНС са били уволнение през изминалата година, а в службата се назначават хора с роднински връзки, твърдят депутати от партията "Ред, законност и справедливост". Депутатите отказаха да назоват източниците си, но твърдят, че били проверили данните.

РЗС получили информацията в централата им в София преди няколко месеца.Тогава там дошли хора, които обявили, че са бивши служители на ДАНС, но отказали да съобщят имената си. Те обаче казали много неща, които, твърдят депутати от РЗС, били проверени и се оказали истина. Не е ясно как информацията е била проверена, но според депутата Емил Василев той и негови колеги заставали "с имената си" зад казаното.

Василев твърди, че служителите били така уволнени, че съдът да не може да ги възстанови на работа: "На нарочените първо се съобщава, че предстои да бъдат съкратени, единствената възможност да запазят службата си е да попълнят и подпишат молба за преназначаване. След като попълнят това заявление, г-н Цветлин Йовчев (шефът на ДАНС) създава една специална структура за уволняване, например - отдел, ние я наричаме „кадрова кошара", и всички, които предстои да бъдат уволнение формално се назначават там, в специално създаден отдел, който предстои да бъде закрит като структура."

По думите на Василев, съкратените служители не могат да осъдят ДАНС, защото законово нещата са уредени.

Според РЗС от учебния център на агенцията в Банкя били откраднати телевизори, генератори и друга техника, а в ДАНС имало служители в роднински или любовни отношения. Същите източници, които не искали да си кажат имената, съобщили и за алкохолни и сексуални злоупотреби в агенцията.