Училищното настоятелство на Априловска гимназия подкрепи стачката
Училищното настоятелство на Априловска гимназия подкрепи стачката / netinfo

Открито писмо в подкрепа на ефективната стачка разпространи училищното настоятелство на Национална Априловска гимназия в Габрово.

„Подготовката, която получават випуски наред априловци, възрожденският дух в училището и безспорният авторитет на Априловската гимназия са нашето основание да се доверим на учителите в тяхната последователност да отстояват трудовите си права и достойнство. Считаме, че всеки доказан професионалист, не само в системата на българското образование, има това право”, пише в текста.

Училищното настоятелство определя ефективните протестни действия на педагозите от Априловската гимназия като „урок по достойнство не само за учениците, но и за обществото като цяло”.

„Ние заставаме зад техните искания и също настояваме не само за по-високо възнаграждение на труда им според персоналните качества и доказани възможности на всеки един от тях, но и за ясна стратегия за развитие на образованието като национален приоритет, без безсмислени промени, самоцелни реформи и нормативни неуредици, от които потърпевши са не само учителите, а най-вече нашите деца”.

Други новини от Габрово