Търсят втори извършител по случая Белнейски
Търсят втори извършител по случая Белнейски / БГНЕС
Няма обвинителен акт срещу задържания по случая „Белнейски"
20321
Няма обвинителен акт срещу задържания по случая „Белнейски"
  • Няма обвинителен акт срещу задържания по случая „Белнейски"

Все още няма изготвен обвинителен акт срещу единствения задържан по случая Белнейски - Лазар Колев. Това заяви при встъпването си в длъжност новият окръжен прокурор на Пловдив и наблюдаващ прокурор по делото за убийството не двете сестри Иван Даскалов.

Той обясни, че по случая в момента са назначени три експертизи, извършват се и следствено-оперативни действия за установяване на евентуален втори извършител. Възпрепятстването на ефективната работа по следствието според Даскалов е заради проточилите се във времето анализи по изясняване на причините от обективен или субективен характер. 

Пловдивският окръжен прокурор заяви, че основен приоритет в работата му като ръководител на Окръжна прокуратура ще бъде приемствеността и добрата работа с екип. Той препоръча наблюдаващ прокурор по случая "Белнейски" да стане този, който седне на неговото място в Пазарджик. На 17 юни ще стане ясно кой ще бъде магистратът, който ще оглави Окръжната прокуратура в Пазарджик. 

Иван Даскалов бе избран за административен ръководител на Окръжната прокуратура в Пловдив с 16 гласа на заседание на Висшия съдебен съвет. На официална церемония днес той подписа акт за встъпване в длъжност.  

Други новини от Пловдив