/ netinfo
ТИР удари три коли на главен път Е-79 близо до Мездра в посока Видин. При инцидента има пострадали, съобщават от МВР. Катастрофата наложи временно да бъде спряно движението по главния път в района на Мездра. Трафикът се пренасочва през обходни маршрути.
 
Инцидентът е станал към 10.55 часа на главния път Е-79, в района на моста преди Мездра в посока Видин. По първоначални данни ТИР с турска регистрация е ударил три автомобила с румънска регистрация.

По неофициална информация причина за катастрофата е изпреварване от страна на автомобил „Фолксваген“. Колата се забила в идващия насреща турски ТИР. При спирането камионът ударил други два автомобила „Фолксваген“ с румънски номера.

Трима румънски граждани - мъж, жена и дете, са настанени в спешното отделение на врачанската болница след катастрофата на международния път Е-79 край Мездра, отбелязва БНР. Най-тежко е състоянието на мъжа, който е с няколко фрактури и комоцио. Детето е с охлузни рани и със счупен нос, а жената с фрактура на бедрото.

Катастрофата наложи временно да бъде спряно движението по главния път в района на Мездра. Трафикът се пренасочва през обходни маршрути. Организиран е обход за леките автомобили през селата Ребърково, Лютиброд, Паволче до Враца. Товарните автомобили преминават през Ябланица, Роман, град Мездра, Враца.