Съветник на Първанов се отрече от бившия си работодател
Съветник на Първанов се отрече от бившия си работодател / снимка: DarikNews.bg

Съветник от втория мандат на Георги Първанов обяви, че е отишъл на конгреса на БСП с намерение да гласува за Сергей Станишев.

Първанов прояви мъдрост, като се оттегли от надпреварата за лидерския пост, коментира Венелин Узунов, който е бивш кмет на Разград, бивш депутат и бивш съветник в президентството по въпросите на местното самоуправление. Безумие нарече евентуалното отстраняване на Сергей Станишев от поста председател на БСП. Узунов се аргументира с факта, че Партията на европейските социалисти е дала доверие на българския политик и отхвърляне от съпартийците в родината би било бламиране на Станишев.

Узунов опроверга мнението, че е човек на Първанов, като обяви, че всеки от лидерите на социалистите е допринесъл за развитието на партията, по същата логика може да бъде наричан и човек на Сергей, на Жан, на Руменовците, коментира Узунов.

Той припомни обаче, че е бил сред хората, подписали през 2009 г. искането за оставка на Станишев заради загубата на изборите. Според Узунов това било нужно, за да се укрепят партийните редици, както станало след отстраняването на Виденов и заставането на Първанов на лидерския пост.

Новият лидер на БСП-Разград Елка Неделчева също обяви, че е гласувала за Станишев, но призна, че в редиците на местните социалисти имало период на колебание кого да подкрепят.

Други новини от Разград