Съкращават маршрутът на влакове заради ремонт по линията край Дупница
Съкращават маршрутът на влакове заради ремонт по линията край Дупница / netinfo

От днес до 23 май ще има ремонти по железопътния тунел и железния път в участъците Делян – Дяково и Дяково – Дупница, съобщиха от БДЖ. През периода на ремонта няма да бъде възможно преминаването с влак между Гълъбник и Дупница и по тази причина осем бързи влака, шест пътнически влака и шест международни бързи влака ще се движат по съкратен маршрут.

От София в посока към Благоевград, Кулата и Петрич, бързите и пътнически влакове ще пътуват до Гълъбник. В обратната посока, от Петрич, Кулата и Благоевград, бързите и пътнически влакове ще се движат до Дупница. Клиентите ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между Гълъбник и Дупница.

Разписанието на автобусите ще е съобразено с обичайното разписание на влаковете. По време на извършваните ремонти, четирите международни бързи влака между София и Солун ще се движат само между Дупница и Солун съгласно обичайното си разписание.

За пътуващите с тези влакове ще има осигурени автобуси между София и Дупница. Автобусите ще заминават от предгаровия площад на съответната гара в часовете на обичайното разписание на влаковете. Международният бърз влак от Букурещ през София за Солун и обратно ще се движи по обичайното си разписание, но пътниците също ще бъдат превозвани с автобуси между София и Дупница.