Съдът пусна от ареста последния задържан за палежите на коли в София
Съдът пусна от ареста последния задържан за палежите на коли в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Софийският районен съд е пуснал под гаранция 27-годишният Радослав Стоянов. Той беше задържан на 17 декември и обвинен в палежа на лек автомобил. Гаранцията е в размер на 1700 лева.

Според съда може да се направи обосновано предположение за авторство на престъплението на базата на свидетелски показания, самопризнания и заключение на физико-химична експертиза. Въпреки това обаче няма опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като има постоянен адрес, не е осъждан, има съпруга и малко дете, за които се грижи и постоянна работа. Стоянов е изразил и желание да заплати щетите по опожарения автомобил.

Решението може да бъде протестирано пред Софийския градски съд.

Стоянов беше задържан на 17 декември. В полицията той вече е регистриран за наркотици, а непосредствено след задържането му беше установено, че е употребил алкохол. Тогава старши комисар Валери Йорданов, началник на столичната полиция, коментира, че задържаният е направил самопризнания за извършените палежи.

Дни преди това бяха арестувани още двама души Владислав Николов-Куката и Юлиан Ковачки. За тях съдът прецени, че трябва да останат в ареста.

През изминалата нощ в столицата също беше запален един автомобил.