Суходолци блокираха Околовръстното шосе на София
Суходолци блокираха Околовръстното шосе на София / netinfo

Около 150 жители на Суходол се събраха в местното читалище, за да решат как да протестират срещу решението на правителството за отваряне на местното сметище.

Въпреки че от Сдружението за защита на здравето и живота на населението и околната среда на Суходол се обявиха за мирен протест, в залата се чуха и мнения за по-радикални действия. В края на събранието гражданите взеха импровизирано решение да блокират Околовръстното шосе на София за 10 минути.

Жителите на Суходол се оплакаха, че никой не ги е запознал с решението на правителството за отваряне на сметището, нито с бъдещите намерения на Столичната община.

Събралите се в читалището жители на квартала опровергаха думите на Бойко Борисов, който в понеделник ще положи клетва като кмет на София, че в сметището има 480 000 кубически метра свободна площ.

За мирен протест призова съгражданите си председателят на Сдружението за защита на Суходол Венцислав Божилов: "Ще изразим правото си на мирен протест, като излезем и защитим правото си на достойни граждани".