Структури и средства на държавата не са използвани при незаконни подслушвания
Структури и средства на държавата не са използвани при незаконни подслушвания / снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев не се интересува кой с кого се среща
69557
Цветлин Йовчев не се интересува кой с кого се среща
  • Цветлин Йовчев не се интересува кой с кого се среща

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че не се интересува кой с кого се среща. В кулоарите на парламента вицепремиерът коментира скандала с разговорите между Бойко Борисов, Румен Петков и Георги Първанов и има ли изобщо такъв разговор, записан със СРС-та.

„Със сигурност мога да заявя категорично, че структури и средства на държавата не са използвани за незаконно подслушване. Това може лесно да се докаже, защото вече имаме въведена ефективна система за контрол. Тоест ние знаем всяко едно средство, което може да извърши запис, къде се е намирало и защо. Това може да се провери и да се документира”, заяви вътрешният министър.

„От това, което аз чувам, няма как да бъде подслушан разговор, който по твърдение на тези, които би трябвало да са участвали в него, той не се е състоял. Ако някой има данни, той трябва да предостави конкретика, за да се направи разследване”, каза още Йовчев.

„Мога да гарантирам едно - технически средства, които в момента са на разположение на Държавна агенция „Технически операции” или в ДАНС не са използвани по какъвто и да е начин, който да може да ги свърже с този скандал. Вчера след като започнаха съм разпоредил проверка. Обадих се в ДАНС и ДАТО и информацията, която ми дадоха, е такава”, каза още министър Йовчев.

Журналистът Кристина Патрашкова, главен редактор на в. „Галерия”, съобщи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел поотделно срещи с Румен Петков и с Георги Първанов. „Заявявам категорично, че такива срещи с Румен Петков и с Първанов са провеждани. Имаме доказателства от няколко източника за това. Разполагаме със записи. Не мога да кажа точно на коя дата и кога са направени, но разполагаме с такива записи”, каза Патрашкова. Тя бе категорична, че срещите са провеждани поотделно, а в редакцията на седмичника „Галерия” разполагат с аудиозаписи от срещите, провеждани в Банкя.

Георги Първанов отрече за подобна срещи и заяви, че ще съди изданието за клевета. Бойко Борисов също коментира, че ще сезира главния прокурор за подслушване на негови разговори.