Стотици пенсионери се опитаха да нахлуят в МС
Стотици пенсионери се опитаха да нахлуят в МС / Снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Стотици пенсионери се опитаха да нахлуят в сградата на Министерски съвет в столицата малко преди 13 часа.

Само бързата намеса на полицията предотврати нахлуването на разгневените пенсионери в правителствената сграда. Преди това протестиращите се насочиха към сградата на президентството, но след като бяха върнати от силите на реда се насочиха към правителствената сграда. В този момент дойде голямо полицейско подкрепление, което блокира входа на сградата.

По предварителни данни над 1500 пенсионери се включиха в днешния протест срещу ниските пенсии. Малко преди 13 часа дойдоха и лидерът на Атака Волен Сидеров, Боян Расате и представителят на пенсионерските организации. Пари за пенсиите има, заяви Сидеров. Той заяви, че има 6 милиарда лева във фискалния резерв и бюджетен излишък, от който могат да се вземат пари за увеличение на доходите. Лидерът на Атака заяви, че партията ще продължи да подкрепя протестите и изрази надежда следващия четвъртък да се съберат още повече демонстранти.

Пенсионерите протестират всеки четвъртък вече повече от месец за увеличение на пенсиите и то със задна дата от 1 януари тази година, като минималната пенсия да е 120 лв.