Столичният кмет за връщането на „Новера”: Това е безпрецедентно нагло
Столичният кмет за връщането на „Новера”: Това е безпрецедентно нагло / Sofia Photo Agency
Борисов за връщането на „Новера”: Това е безпрецедентно нагло
18752
Борисов за връщането на „Новера”: Това е безпрецедентно нагло
Борисов за връщането на „Новера”: Това е безпрецедентно нагло
  • Борисов за връщането на „Новера”: Това е безпрецедентно нагло
  • Борисов за връщането на „Новера”: Това е безпрецедентно нагло

Премиерът умишлено предизборно е създал кризата с боклука. Излиза, че тя е била подготвена, дирижирана и контролирана от Сергей Станишев. Това е преврат, те са назначили служебен кмет – така столичният кмет Бойко Борисов коментира връщането на „Новера” като фирма, която ще чисти София.

 

По-рано през деня стана ясно, че със заповед на председателя на Националния кризисен щаб Тодор Модев на фирмите "Искър 2000", "Содос", "Строителство и възстановяване", "Транспортно строителство и възстановяване" и "Новера" е разпоредено тази вечер да започнат почистване и измиване на пространствата около големите храмове и столичните булеварди.

 

Бойко Борисов сподели след среща с представители на общината, че ще има остра политическа декларация, като кметът изтъкна, че за първи път има обединение между ГЕРБ, СДС и ДСБ:

 

Подготвяме политическа декларация в момента. Става ясно за всички, че Станишев, Вълка, Доган – всичко това е едно и също. Оказва се, и то става пред очите ни, че кризата в София, която „Новера” предизвика, неявявайки се на работа седем дни, е била дирижирана, подготвена, контролирана от Сергей Станишев. Ако той е искал да помогне на София, можеше да свика тогава кризисен щаб и да национализира или както в момента мобилизира „Новера” и да няма криза. Той умишлено създава криза, след това тръгва едва ли не да помага, когато всичко в града е решено. Това е безпрецедентно нагло, това е преврат. Те в момента реално са назначили служебен кмет.

 

Какво очаквате оттук нататък?

 

Остра политическа декларация и за първи път демонстрираме такова пълно обединение ГЕРБ, ДСБ, СДС. За всички стана ясно, че кризата е инспирирана от Станишев предизборно, то е ясно и на децата. Той иска, без конкурс и без да се знае по какъв начин, да плаща на Вълка пари. Срам ме е за съветниците на БСП, които гласуваха изгонването на „Новера”. В понеделник на извънредната сесия всички тези процедури и това, че ще обжалваме в съда, ще бъде изговорено.

 

СДС и ДСБ застават плътно зад вас.

 

Ще разпространим обща декларация, така че ще прочетете.