Стефанов: Когато аз бях шеф на НАП, проверявахме доходите на Цветанов за друг период
Стефанов: Когато аз бях шеф на НАП, проверявахме доходите на Цветанов за друг период / снимка: БГНЕС
Стефанов: Когато аз бях шеф на НАП, проверявахме доходите на Цветанов за друг период
68031
Стефанов: Когато аз бях шеф на НАП, проверявахме доходите на Цветанов за друг период
  • Стефанов: Когато аз бях шеф на НАП, проверявахме доходите на Цветанов за друг период

Разминаване на периодите на ревизиите на НАП на имотите на Цветан Цветанов е причина за различните резултати от двете проверки, направени през 2010 и сега. Това заяви пред Дарик бившият шеф на приходната агенция Красимир Стефанов. Той припомни, че периодът, който е проверявал, е 2004 - 2009 г., а новата проверка - по-скорошен период.

Стефанов направи уговорката, че не е запознат с констатациите и не може да ги коментира. „Но това, което мога да кажа, е, че става въпрос за ревизия за различен период от този, които ние проверявахме, така че напълно е възможно в новите периоди да има някакви нарушения, но не съм запознат, не мога да коментирам", каза Стефанов.

На въпрос дали ме у бил указван натиск, така че да изглежда, че няма нарушения, бившият шеф на НАП бе категоричен, че такова нещо не е имало. „Нямаше никакво покриване, нямаше никакъв натиск от когото и да е било", увери Красимир Стефанов.

Той подчерта, че тогава проверката е била под ръководството на Софийската градска прокуратура и наблюдавана от Софийската касационна прокуратура, а протоколите са публични и са качени на сайта на НАП.

Проверката, извършена от екипа на Красимир Стефанов, не установи несъответствия в имотното състояние на Цветан Цветанов, тогава в качеството му на вътрешен министър и вицепремиер. Тогава данъчните установиха доходи от консултантска дейност от три фирми. Цветанов и съпругата му са получили общо 589 000 лева за периода между 2004 и 2009 г., а са изхарчили 459 000 лева. Голяма част от доходите на семейство Цветанови са от ипотека, дарения и лихви по депозити.