Станишев не вижда причина да се среща с Първанов преди Конгреса
Станишев не вижда причина да се среща с Първанов преди Конгреса / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че не вижда причина да се среща с претендента за поста председател на социалистите Георги Първанов преди Конгреса на партията. Преди няколко дни президентът лансира нова идея - със Станишев да се сближат.

Според настоящия лидер на БСП обаче именно Първанов е избрал пътя на конфронтацията.

Преди Конгреса на БСП, който ще се проведе тази събота и неделя, за настоящия лидер на партията има 179 номинации от общинските конференции, а за основния му опонент Георги Първанов - 82.

Станишев отново повтори, че никога не е имало толкова голямо обществено внимание към форума и затова делегатите трябва да подходят отговорно към него.

"Носят се най-различни слухове, ние сме държава на слуховете за това как ще има опити за удавяне на Конгреса в процедури, в други неща и други подходи. Определено нашите членове и симпатизанти очакват нещо съвсем различно", заяви лидерът на червените.

По повод заявката на Георги Първанов да се сближат преди Конгреса, Станишев коментира, че не вижда причина това да се случи: "Това, което се предлага буди не малко въпроси като например за какво точно трябва да се води разговор. В някакъв смисъл това би обезсмислило целия ход на отчетно-изборната кампания, ако щете и дискусията на самия конгрес".

Сергей Станишев допълни, че няма как една среща между него и Първанов да неглижира избора на делегатите на Конгреса.