Станишев към социалистите: Цяла България нас гледа
Станишев към социалистите: Цяла България нас гледа / Sofia Photo Agency, архив
Станишев към социалистите: Цяла България нас гледа
53460
Станишев към социалистите: Цяла България нас гледа
  • Станишев към социалистите: Цяла България нас гледа

Лидерът на БСП Сергей Станишев излезе с 5-минутно обръщение към членовете и симпатизантите на партията преди Конгреса, който ще се проведе тази събота и неделя. В него той нито веднъж не спомена основния си опонент за председателския пост Георги Първанов.

Станишев призова БСП да излезе консолидирана от форума, защото хората очакват от нея да бъде алтернатива на ГЕРБ.

„И преди, и по време, и след 48-ия Конгрес ние сме длъжни да бъдем единни и консолидирани в битката срещу управлението на ГЕРБ, което проваля България. Изминалите месеци поставиха на изпитание всички нас - и кандидатите, и активистите на Българската социалистическа партия. Нагнетяването на напрежение, изпускането на нерви, заплахите не постигнаха своя ефект. Не постигнаха ефекти и тезите, които обезценяваха свършеното с огромни усилия от всички социалисти, каза още лидерът на социалистите в обръщението си към тях.

По думите му БСП отива на Конгреса с ясно разбиране за своята отговорност и за важността на решенията, които трябва да вземе. „Защото България очаква от нас да покажем алтернатива на сегашното статукво, да покажем сила, отговорност и желание за промяна", категоричен бе Станишев.

Той благодари на всички българи, които ангажирано и с разбираем интерес са проследили подготовката на Конгреса на българските социалисти. „Призовавам всички, да бъдем на висотата на очакванията и на задачите, които ни предстоят. Защото днес цяла България нас гледа", добави още лидерът на БСП.