Спаска Митрова спечели попечителството на дъщеря си
Спаска Митрова спечели попечителството на дъщеря си / DarikNews.bg, архив
Спаска Митрова спечели попечителството на дъщеря си
38841
Спаска Митрова спечели попечителството на дъщеря си
  • Спаска Митрова спечели попечителството на дъщеря си

Българката Спаска Митрова е спечелила на последна инстанция в Македонския съд попечителството на детето си. Това съобщи самата Митрова в парламента, която се срещна с групата на „Атака". Евродепутатът Димитър Стоянов заяви, че от партията ще подкрепят и други случаи на българи в Македония.

Спаска Митрова каза, че няма да пречи на бащата да вижда дъщеря си: „След новината още съм много превъзбудена. Това е борба, която се води вече четири години в Македония. Като майка мога да кажа, че детето да се върне при майката след толкова време - справедливостта излезе на яве".

Евродепутатът от „Атака" Димитър Стоянов: „Това е нормалната европейска практика, в такъв случай майката да отглежда детето - така се постановяват решенията. В последния месец Сузана боледува два пъти, което показва, че при бащата няма условия за отглеждането й и много се радвам, че Македонският съд най-накрая започна да практикува европейското право така, както го практикуват другите съдилища. Това е много важен момент за отстояване на българщината в Македония. Ще продължим с останалите случаи, които събираме - със случая Мирослав Резински, с други жалби, които получаваме постоянно. Оттук нататък виждам нова ситуация, която да промени генерално македонската политика на антибългаризъм, която се води там".