Снегът блокира пътища в страната
Снегът блокира пътища в страната / снимкa: Sofia Photo Agency
Снегът блокира пътища в страната
24304
Снегът блокира пътища в страната
  • Снегът блокира пътища в страната

Снегът създаде трудности по пътищата на страната, затворени са участъци заради аварирали ТИР-ове.

Забранява се движението на тежкотоварни автомобили по пътя Петолъчката - Карнобат, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Обходният маршрут е през Бургас - Средец - Зимница - Петолъчката.

От пътната агенция напомнят, че е забранено движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Дюлнски, Ришки и Троян - Кърнаре, както и по пътя Слънчев бряг - Обзор. Останалите автомобили трябва да са с вериги.

Временни ограничения са въведени в Айтоския проход в участъка Айтос - Руен, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура". Всички автомобили, които преминават през прохода, трябва да са с вериги.

Верижни машини на Гражданска защита от Сливен, Ямбол и Търговище помагат за разчистването на проблемните райони от пътя  Петолъчката - Котел и Търговище - Котел. Те помагат за изтегляне на аварирали товарни автомобили и за оказване на помощ. Това съобщи говорителят на областна дирекция на МВР в Сливен Георги Шейтанов. Той допълва, че фирмата, отговаряща за почистването на пътната настилка, не оказва никакво съдействие за решаване на проблемите и справяне с кризисната ситуация.

Още сутринта аварирали товарни автомобили, неподготвени за пътуване при зимни условия, наложиха затваряне на пътя Петолъчката - Котел - Омуртаг. Обстановката е допълнително усложнена от това, че фирмата, ангажирана с почистването на пътната настилка - „Берко 90", не изпълнява задълженията си поради липса на средства, уточняват от полицията.

През деня сходна е обстановката и по път ІІ-48, в участъка село Тича -  Котел, което е наложило спирането на движението на автомобили по направленията Пътен възел „Петолъчка" - Котел и Търговище - Котел. По-късно през деня са освободени по една лента за движение от пътното платно в двете посоки и е осигурено преминаването на леки автомобили. По-късно през деня отново е аварирал товарен автомобил в района на село Мокрен, където поради навяванията и заледената пътна настилка преминаването на камиони е невъзможно. 

От полицията съветват водачите на МПС да не предприемат пътувания в това направление, а ако това се налага да потърсят обходни маршрути. Товарните автомобили трябва да са съоръжени с вериги и да се движат без ремаркета и полу-ремаркета.

Пътят село Ягода - Стара Загора е отворен за движение, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението в посока Стара Загора беше затворено по-рано днес заради катастрофа.

На Прохода Шипка продължава да вали сняг, пътните настилки са заснежени, почистват се и се опесъчават. Снежната покривка извън пътното платно е около 20 см.

На Прохода на Републиката също продължава да вали, времето е облачно, пътните настилки са заснежени. Видимостта е добра, температурата е минус 2 градуса, движението е без ограничение. Снежната покривка извън пътното платно е около 7 см.

На Автомагистрала "Тракия" пътните настилки са мокри, снегът не се задържа. Температурата е 0 грасуса.

В цялата Старозагорска област пътните настилки са мокри, има заснежени участъци, които се почистват и опесъчават. Температурите са от минус 4 до 6 градуса.

Две коли са закъсали на Автомагистрала "Хемус", край Шумен малко след 16.00 ч., съобщиха за Дарик от областното пътно управление. Вероятно става дума за тежкотоварни превозни средства, но те вече са изтеглени. В момента в региона пътните настилки се почистват от 26 коли на пътно управление.

Забранява се движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Русе - Велико Търново, съобщиха  от агенция "Пътна инфраструктура". Забраната е в сила за участъка между 29-ти до 34-ти км.

Пътят Суворово - Ветрино (Варненска област) е затворен за движение за всички автомобили.

В прикачения звуков файл можете да чуете разказа на слушател на Дарик, който от часове е блокиран заедно с десетки автомобили на пътя Варна - Бургас.

Още за времето четете на Vremeto.bg