Обстановката в област Шумен се подобрява, съобщи Николай Цветанов, служител по сигурността в областната администрация.

Дежурните екипи на електроразпределителното дружество продължават да отстраняват авариите в населените места, където няма ток заради паднали електрически стълбове. По уверение на Електроразпределение Север се очаква до края на деня или най-късно до утре сутринта електроподаването да бъде възстановено, каза Цветанов. Той заяви, че поради липса на ел. захранване е нарушено и водоподаването в шестте общини, където е обявено бедствено положение.

По информация на дежурния в Областното пътно управление пътищата в областта са проходими при зимни условия.

Временно до 16:00 ч. ще бъде ограничено само движението по третокласния път между Изгрев и Тодор Икономово.

Поради усложнената обстановка днешният ден ще бъде неучебен за училищата и детските градини в общините Каолиново, Венец, Хитрино, Нови Пазар и Никола Козлево. В община Каспичан, неучебен е денят само за децата и учениците от село Марково, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Шумен Кремена Маринова.

Очаква се в следобедните часове да заседава Областният съвет за намаляване на риска от бедствия, каза Цветанов. Той добави, че ако до края на утрешния ден обстановката се нормализира бедственото положение в шестте общини може да бъде отменено.
nova.bg