Слаб интерес към вота в община Враца
Слаб интерес към вота в община Враца / cнимкa: DarikNews
5,29% от гласоподавателите във Враца се разходиха до урните до 11 часа
23436
5,29% от гласоподавателите във Враца се разходиха до урните до 11 часа
  • 5,29% от гласоподавателите във Враца се разходиха до урните до 11 часа

18.88 % е изборната активност към 17,00 часа във Враца. Гласували са общо 14 377 души. Най-висока остава активността в село Мало Пещене - 78.33 %. Две нови жалби са постъпили в Общинската избирателна комисия. Едната е за това, че в деня на вота политическа партия е провела областна конференция във Враца. Направената проверка не е потвърдила сигнала. Освен това политическата партия не участва в провеждащите се частични местни избори и не подкрепя кандидат. Другата жалба сигнализира, че в три секции има повече от един застъпник и един пълномощник, представляващи политическа сила. При проверката не са открити нередности.

Към 14:00 часа едва 11.12 % от имащите право на глас упражниха своя вот. Към този час в цялата община са гласували общо 8 478 човека. В град Враца най-високата активност - 19.67 % е била в 79-та секция, училище "Никола Войводов" в ж.к. "Дъбника". В общинската избирателна комисия не бяха постъпили нови жалби и сигнали. Били са взети необходимите мерки по три случая - първият е за семейство, които било записано в една секционна комисия, вторият е за носене на баджове с имена на кандидат кметове от застъпници, а третият - за агитация пред изборна секция, който не е бил потвърден.

Избирателната активност към 11.00 часа във Враца беше 5,29%. На миналите кметски избори по същото време активността е била 9,09%. Най-високата избирателна активност към този час е била измерена в Дома за стари хора "Зора", където гласували 24 човека от 30 имащи право на глас.

Новини от Враца