Скандалният филм „Баклава” е прожектиран два пъти пред публика
Скандалният филм „Баклава” е прожектиран два пъти пред публика / netinfo
Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Весела Банова заяви в интервю за Дарик, че филмът „Баклава” досега е прожектиран два пъти пред публика – веднъж в София и втори път по време на фестивала „Любовта е лудост” във Варна в края на миналото лято. Освен това копия от лентата има изпратени още преди година в министерствата на културата и на здравеопазването.

Весела Банова признава, че не е гледала филма. Лично тя обаче е дала разрешение децата от дома в Бургас да участват в лентата. Казва, че е знаела за един сценарии, но не и за промените, настъпили в него. На снимачната площадка заедно с децата постоянно е имало възпитатели от дома и социални работници.

Ето какво още каза пред Дарик Весела Банова:

Те не са ли видели, че се снимат такива кадри?

Не, те твърдят обратното. Казват: „Просто не можем да разберем как са направени тези снимки. Ние през цялото време сме били с децата”.

Това означава ли, че подозирате, че е възможно деца да са викани по друго време, извън присъствието на възпитатели и социални работници, за да бъдат заснети скандалните кадри?

Не знам, на този въпрос не мога да отговоря. Това трябва да се докаже.

А дали тези кадри наистина са от личния живот на децата, както твърди авторът на филма Алексо Петров, който казва, че това е действителността и той просто я отразява в своя филм? Ще направите ли специално такава проверка дали това е действителност в дома?

Да, да.

Цялото интервю с Весела Банова чуйте в прикачения звуков файл.