Скандал на път да разцепи Патриотичния фронт
Скандал на път да разцепи Патриотичния фронт / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Скандал на път да разцепи Патриотичния фронт
76228
Скандал на път да разцепи Патриотичния фронт
  • Скандал на път да разцепи Патриотичния фронт

Нов скандал е на път да разцепи парламентарната група на Патриотичния фронт в Народното събрание.

При гласуването на кабинета миналата седмица двама депутати от ПФ не застанаха зад правителството на Борисов - Слави Бинев и Велизар Енчев.

Сутринта Енчев се оплака, че е бил подложен на „другарски съд" и е бил заплашен с изключване от ПГ заради гласуването си миналата седмица.

„Зад моите думи стоят всички, до един, без изключение - хора, гласували за ПФ. Не съм обмислял дали ще стана независим депутат. Само срещу мен имаше такива обвинения, не и срещу Слави Бинев. На 5 октомври, след като станаха ясни резултатите от изборите, помолих ръководството на партията да подам молба до ЦИК, с която да бъда освободен от парламента и да отстъпя мястото си на Павлин Цветков, тъй като исках да развия академичната си кариера в университета. И смятах, че моето място на този етап не е в българския парламент. Подадох тази молба. След 2 дни ми беше отговорено от ръководството, че държат да бъда в българския парламент. Аз съм тук, но съм това, което съм, а не това, което искат да бъда", коментира Енчев.

От своя страна, Валери Симеонов коментира:

„Ние копираме добрите практики от останалите групи, но в тях няма никакъв финансов ангажимент, както беше с „Атака". Може би колегите са си изтървали нервите, аз не съм присъствал на срещата, но не мисля, че трябва да се търси някакъв скандал, много взехме да пожълтяваме".

Към момента остава отворен въпросът дали ще има разцепление в ПГ на Патриотите.