Синята коалиция съобщи за далавери при строежа на сградата на ДКСИ
Синята коалиция съобщи за далавери при строежа на сградата на ДКСИ / снимка: БГНЕС
Синята коалиция съобщи за далавери при строежа на сградата на ДКСИ
26017
Синята коалиция съобщи за далавери при строежа на сградата на ДКСИ
  • Синята коалиция съобщи за далавери при строежа на сградата на ДКСИ

Синята коалиция съобщи за далавери, които според нея се извършват при строителството на новата административна сграда на ДКСИ. Сините съобщиха, че документите за реконструкцията й са декласифицирани, което е недопустимо с оглед предмета на дейност на комисията.

Ето какво каза по темата Методи Андреев:

„Тези чертежи съм ги взел от мои колеги, които са ги проектирали. Който иска от вас нека да снима това, което тя твърди, че не е истина. Да снима прословутата хеликоптерна площадка - тя е тук на чертежите. Да снима прословутия ресторант с 400 метра разгърната площ - тя е тук на чертежите. Да снима фитнеса, да снима нейния кабинет, който е 126 квадратни метра. Тези неща не са лъжа, те са тук, на чертежите. Не че България не трябва да има такива представителни сгради, хубаво е да има, но само че с 100 човека персонал да похрачите до момента само за строителство на реконструкция на съществуващата сграда 18,3 милиона лева по документи, което дава горе-долу около и над 1000 евро на квадратен метър реконструкция досега, а чухте, че цената е била запланувана да стигне 36 милиона лева".

Разпоредена е проверка за строежа на новата сграда на ДКСИ, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на парламентарния контрол миналия петък. Държавната финансова инспекция, ДАНС, Сметната палата и Главната инспекция при Министерския съвет ще извършат проверката. Тогава Цветанов каза, че не знае защо е взето решение за такава сграда, в която могат да работят 400-500 служители, а комисията се състои от стотина души. Това е, според него, нецелесъобразно харчене на пари на данъкоплатеца.